Landskildpadden.dk -


UNGER I DVALE

Så vidt jeg ved er jeg den eneste opdrætter i Danmark, som lægger ALLE unger i dvale. Helt fra år 0. På den måde sørger Moder Natur for at rense ud blandt årets unger, og de svageste falder dermed fra. Helt i tråd med Darwin's lære: "survival of the fittest". "Den stærkeste overlever". Der er ingen fornuft i at videreføre slægten på svage unger. På den måde er jeg aktivt med til at sikre også fremtidens skildpadder i Danmark bliver forplantningsdygtige, med sunde genpuljer.

Indrømmet, - man skal gøre sig en smule hård for ikke gerne ville redde de svage også. Men jeg er af den faste overbevisning, at man set på den lange bane gør fremtidens skildpaddeholdere en stor tjeneste. I de efterhånden 25 år jeg har opdrættet græske landskildpadder, har jeg i de seneste 10 år overvintret førsteårsunger. Jeg mister unger hver vinter. I gennemsnit er det ca 4% af årets unger, som falder fra i deres første dvale.

Samtidig med at jeg sikrer en god genpulje, sikrer jeg også at nybagte skildpaddeejere mod skuffelse. Der er altid en vis, omend begrænset risiko ved at erhverve sig unger fremfor ældre individer.  Unger er vanskeligere at behandle, hvis der opstår sygdom. Ved at have dem i dvale fra år 0, vil nybagte skildpaddeejere meget sjældent opleve skuffelse ved at deres nyanskaffede dyr dør en for tidlig død, fordi der f.eks har været en medfødt defekt, som er usynlig for både sælger og køber.