Landskildpadden.dk -
De voksner individer hygger sig med at æde blomster fra Hibiscus.
Hvem Jeg er:         

Mit navn er Hans Nielsen. Jeg har holdt landskildpadder siden jeg var 6 år, - efterhånden nu i 40 år.

Jeg er en af Danmarks få opdrættere af landskildpadder, og her igennem denne hjemmeside vil du få indblik i mine erfaringer, sorger og glæder i holdet af disse interessante, fascinerende og komplekse skabninger.

- Men hvorfor lige landskildpadder? 

Min fascination af disse væsener kan siges med ét ord: UforandrerlighedLandskildpadden har overlevet 240 millioner års skiftede tidsepoker, uden selv at skifte udseende. Arten er tilpasset i en helt unik grad, som man kun finder hos ganske få andre dyr, - f.eks hos dolkhaler.

Prøv følgende tankeeksperiment: Mennesket er indtil videre kun et flygtigt bekendtskab på vores planet, hvorimod landskildpadden er en god, gammel bekendt. Hvis mennesket også findes som art om mere flere millioner år, - hvordan vil den så se ud? Som i dag? Næppe. Mennesket vil nok slet ikke eksistere om millioner af år fra idag. Endnu mere utroligt at en så primitiv art om landskildpadden har kunnet det. Indrømmet, - Jeg er nok temmelig nørdet med denne fascinerende hobby. 

Denne hjemmeside vil kun omhandle min altoverskyggende fritidsinteresse, - nemlig mit omfattende udendørshold og pleje af landskildpadder. Jeg har specialiseret mig i én af de europæiske arter, nemlig: Testudo hermanni boettgeri. Populært kaldet Græsk Landskildpadde.

Så, - rigtig god fornøjelse, og velkommen til min hjemmeside www.landskildpadden.dk.